Elf MinutenWereldpremière
De Braziliaanse schrijver Paulo Coelho is een van de meest gelezen auteurs ter wereld. Het noord nederlands toneel verwierf de exclusieve rechten voor de eerste theaterbewerking van zijn roman Elf Minuten. Van 25 februari tot en met 22 mei 2010 is deze voorstelling in de Nederlandse theaters te zien. Met journaliste Noraly Beyer verdiepte regisseur Ola Mafaalani zich in de wereld van prostitutie en mensenhandel. Vormgever André Joosten liet zich inspireren door de sfeer in bordelen.

Elf Minuten
Paulo Coelho liet zich voor Elf Minuten (2003) inspireren door het levensverhaal van een prostituee. De jonge Braziliaanse Maria, werkzaam als verkoopster in een stoffenwinkel, verlangt koortsachtig naar het grote avontuur en de grote liefde. Onder valse voorwendselen wordt zij naar Genève gelokt en belandt in de prostitutie. Ze berust in haar lot. Ook de prostitutie is uiteindelijk een vak als ieder ander, met regels, werktijden en vrije dagen.
Maria observeert zichzelf, de vele mannen in haar leven en beschrijft de details van het verlangen. Ze beheerst haar geest, bestuurt haar lichaam en staat zichzelf niet toe verliefd te worden. Totdat ze een jonge schilder ontmoet.

Filmische enscenering
Elf Minuten is een vitale, bijna filmische enscenering in tien keer elf minuten. Het stuk speelt zich af in een chique bordeel. Daar vermengen broeierige bordeelscènes zich met schrijnende details uit het leven van Nederlandse prostituees.

Voorstelling
27 en 28 april treedt NNT op in de Stadsschouwburg Amsterdam.
Op dinsdag 27 april wordt er na de voorstelling nagesproken met conservator Annemarie de Wildt.
Klik hier voor de overige speeldata.

Actie
Bij inlevering van de actiekaart verkijgbaar bij het museum ontvangt u €4,00 korting op de teogangskaart van Elf Minuten. Kijk op www.nnt.nl voor de deelnemende theaters.