Een Redlight Design ring Russian models

Dressed by …and Beyond

Tijdens de voorbereidingen van de tentoonstellingen sprak ik een paar keer met Mariëtte Hoitink van HTNK. Mariëtte is een energieke dame die aan de wieg stond van Red Light Fashion, het tijdelijk gebruik van de voormalige peeskamers door modeontwerpers. Ze kunnen tijdelijk de raambordelen gebruiken als werkruimte en de etalages als vitrine. De meeste doen mee aan het programma Turning Talent Into Business, een cursus in ondernemen.

Bij het begin van het project in 2008 stroomde de wereldpers naar Amsterdam. ‘High-level fashion design in the Red Light district: the combination is a magnet for the international press.’

Ik zeg tegen Mariëtte dat ik eigenlijk kleding van een van de Redlight Fashion ontwerpers zou moeten dragen bij de opening van The Hoerengracht in Londen. Ze leent me een zijden gewaad met slangenprint van …And Beyond. Dat is het label van twee jonge ontwerpers die een atelier hebben op de Wallen. Voor het eerst van mijn leven ben ik ‘dressed by…’ . De herkomst van het kledingstuk is een interessant gespreksonderwerp tijdens het diner.

De Snake Dress past prachtig bij de schoenen van Jan Jansen die ik een paar maanden eerder al gekocht had. Rode schoenen, altijd goed voor tentoonstellingen die met prostitutie te maken hebben.

Leave a Reply